pátek 10. srpna 2018

Proč muži bojují a ženy nenosí podprsenku




Foto: kafikslava

Helmáč je jediné místo co znám, kde chlap může přijít na snídani jen v trenýrkách a nikdo se nad tím nepozastaví.

Helmáč je larpový festival, který rekonstruuje bitvy z Pána prstenů. Jezdíme tam několik let jako jedni z organizátorů neboli orgové. Každý rok se znovu a znovu divím, co pudí mladé muže navlékat se ve třicetistupňových vedrech do kovové zbroje a těžkých kožených bot, a potom běhat s meči a štíty po hradbě, zatímco ženy tomu šílení přihlížejí zpovzdálí, aby po bitvě zchvácené muže napojily pivem.


Foto: kafikslava


Po letošku mám ale pocit, že tomu začínám přicházet na kloub. Helmáč se svou atmosférou je totiž opravdu jedinečné místo, a není to tím, že tam pobíhají skřeti a elfové a snaží se jeden druhého připravit o všechny životy.

Tlustí se tam nebojí být tlustí a hubení hubení. Ženy tam často nenosí podprsenku a jsou za to oceňovány. Muži pijí, kouří, prdí a bojují, a jsou za to všechno chváleni.

O sexu se mluví vlastně pořád, kromě chvil, kdy se provozuje.

Ženy se na Helmáči strojí do dlouhých krásných šatů, zdobí si vyčesané vlasy historickými šperky a zablácené boty shazují, protože chodí bosky. Ráno chystají snídani na otevřeném ohni a přikládají opatrně, aby jim nevzplanul nařasený rukáv.

Foto: Martin Indruch


Muži všech váhových kategorií chodí do půl těla svlečení, pokud se nechystají do bitvy. Celý den popíjejí pivo a medovinu, kouří všechno, co hoří, a večer je ženy stejně přivítají ve svém loži vystlaném kožešinou, protože je nemyslitelné tady nemít sex.

Děti pobíhají bosé a často nahé po celém táboře, a když se jedná o našeho Fífu, v době jídla obchází všechny u stolu a chce ochutnat z jejich dřevěné misky. Chlapečci si hrají se zbraněmi svých otců nebo se ráchají v potoce, dokud nemají modré rty a matky je nevytáhnou. Běhají po hradbě, mlátí se klacky z lesa a pak spí v kočáru.

Skoro každý tady má přezdívku a nikdo neřeší, co za práci děláte v reálném životě. Celá vaše existence se na pár krátkých dní smrskne na boj, pití a krásné ženy. Když nemáte ženu, nějakou si bez problémů najdete, i když nejste zrovna playboy. 

Foto: Martin Indruch


Nezadaní si tady mohou najít cokoli mezi stálým partnerem až po jednoho nebo více milenců či milenek na jednu noc. Sezdaní utuží svůj svazek prací na společném obydlí, sdílením stanu a vařením na ohni, přičemž si mohou dopřát i trochu toho nevinného pokoukání na opačné pohlaví.

Helmáč je něco jako dovolená od reality. Člověk tu může být přesně tím, čím si vždycky přál být. Když jste obvykle nemluva a samotář a tady najednou do rána zpíváte u ohně odrhovačky, nikomu to nepřijde divné. Když obvykle střídáte partnery jako ponožky a tady skládáte jedné krásné elfce básničky při měsíčku, nikdo se nad tím nepozastaví. Helmáč je zkrátka místem svobody, fantazie a přirozenosti. Budiž vzdán dík těm, kteří ho každý rok s takovým nasazením připravují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Jsou pro mě velkou motivací psát dál :)